Αγοράστε το κλασικό σας αυτοκίνητο με ασφάλεια στο διαδίκτυο | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ή τηλεφώνου | Λόγω των κανονισμών covid-19, ο εκθεσιακός μας χώρος είναι ανοιχτός μόνο κατόπιν ραντεβού
Πηγαίνετε στο απόθεμα Πουλήστε το αυτοκίνητό μου

Porsche 356

Το Porsche 356 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας. Ήταν ένα ελαφρύ και ευκίνητο σπορ αυτοκίνητο 2-θυρών πίσω-τροχός πίσω-κινητήρα, διαθέσιμο σε hardtop coupe και ανοιχτές διαμορφώσεις. Οι σχεδιαστικές καινοτομίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια των ετών κατασκευής, συμβάλλοντας στην επιτυχία και τη δημοτικότητά του στα μηχανοκίνητα αθλήματα. Η παραγωγή ξεκίνησε το 1948 στο Gmünd της Αυστρίας, όπου κατασκευάστηκαν περίπου πενήντα αυτοκίνητα. Το 1950 το εργοστάσιο μετεγκαταστάθηκε στο Zuffenhausen της Γερμανίας και η γενική παραγωγή των 356 συνεχίστηκε μέχρι τον Απρίλιο του 1965, πολύ μετά την αντικατάσταση του μοντέλου 911 το φθινόπωρο του 1963.

Porsche Classic Cars προς πώληση

Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Porsche σχεδίασε και έχτισε τρία αυτοκίνητα τύπου 64 για το 1939 Βερολίνο-Ρώμη που ακυρώθηκε. Στο 1948 ολοκληρώθηκε το πρωτότυπο 356 του σωληνωτού πλαισίου μεσαίου κινητήρα που ονομάστηκε "No. 1". Αυτό οδήγησε σε κάποια συζήτηση για το "πρώτο" αυτοκίνητο Porsche, αλλά το 356 θεωρείται από την Porsche ως το πρώτο μοντέλο παραγωγής του.

Το 356 δημιουργήθηκε από τον Ferdinand "Ferry" Porsche. Όπως και ο ξάδελφός του, το Volkswagen Beetle, το 356 ήταν ένα τετρακύλινδρο, αερόψυκτο, πίσω κινητήρα, πίσω τροχός που χρησιμοποιεί μονάδα με τηγάνι και κατασκευή αμαξώματος. Ενώ το αμάξωμα του 356 ήταν ένα πρωτότυπο σχέδιο από τον υπάλληλο της Porsche, Erwin Komenda, οι μηχανικοί του (συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, της ανάρτησης και του πλαισίου) προέρχονταν από το Volkswagen. Το πρώτο 356 πιστοποιήθηκε στην Αυστρία στις 8 Ιουνίου 1948 και χρησιμοποίησε πολλά ανταλλακτικά Volkswagen για την οικονομία κατασκευής. Γρήγορα όμως, η Porsche ξανασχεδιάστηκε και τελειοποίησε το αυτοκίνητο με έμφαση στην απόδοση. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '50, πολλά λιγότερα ανταλλακτικά μοιράστηκαν μεταξύ της Volkswagen και της Porsche. Τα πρώτα 356 αμάξια που κατασκευάστηκαν στο Gmünd ήταν χειροποίητα από αλουμίνιο, αλλά όταν η παραγωγή μετακόμισε στο Zuffenhausen, Γερμανία το 1950, τα μοντέλα που παρήχθησαν ήταν ατσάλινα.

Αγοράζοντας ένα Porsche 356;

Λίγο παρατήρησε κατά την ίδρυσή της, τα πρώτα 356s που πωλούνται κυρίως στην Αυστρία και τη Γερμανία. Η Porsche χρειάστηκε δύο χρόνια, ξεκινώντας με το πρώτο πρωτότυπο στην 1948, για να κατασκευάσει τα πρώτα αυτοκίνητα 50. Από τα πρώτα 1950s το 356 κέρδισε κάποια φήμη μεταξύ των ενθουσιώδων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για την αεροδυναμική του, το χειρισμό και την άριστη ποιότητα κατασκευής. Ήταν συνηθισμένο για τους ιδιοκτήτες να αγωνιστούν με το αυτοκίνητο καθώς και να το οδηγήσουν στο δρόμο. Η αυξανόμενη επιτυχία με τα αγωνιστικά και τα οδικά αυτοκίνητα της έστειλαν παραγγελίες Porsche για μονάδες 10000 σε 1964 και από τότε που η παραγωγή 356 έληξε στο 1965 περίπου το 76000 είχε παραχθεί.

Porsche 356

E&R Classics, ο ειδικός της Porsche Classic Car!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το απόθεμά μας


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός αυτοκινήτου Porsche 356 στην ER Classics;
- Μια μεγάλη ποικιλία από κλασικά αυτοκίνητα προς πώληση
- Όλα τα αυτοκίνητα ελέγχονται προσεκτικά από τους μηχανικούς στο εργαστήριό μας
- MOT, συγκόλληση και εσωτερικές διαδικασίες για το αυτοκίνητό σας Porsche 356
- Η εξειδικευμένη μηχανική του oldtimer μπορεί να φροντίσει όλες τις διαδικασίες
- Μπορούμε να φροντίσουμε για επισκευές, συντήρηση και προσαρμοσμένες ανάγκες
- Πλήρης ανανέωση του αυτοκινήτου Porsche 356
- Μπορούμε να παραδώσουμε το κλασικό αυτοκίνητό σας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα