29 Μαρτίου (Μεγάλη Παρασκευή) ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΘΕΣΗ - 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου (Πάσχα) ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ - Κυριακή 7 Απριλίου EXTRA ΑΝΟΙΚΤΑ 10:00-14:00

Ασφαλίστε το κλασικό σας αυτοκίνητο

Τι είναι η κλασική ασφάλιση αυτοκινήτου;

Με τον όρο κλασικό αυτοκίνητο, όλοι φαντάζονται ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά τι ακριβώς σημαίνει ο όρος κλασικό αυτοκίνητο; Σε ένα αυτοκίνητο αποδίδεται ο όρος κλασικό αυτοκίνητο εάν είναι παλαιότερο των 30 ετών. Μόλις ένα αυτοκίνητο ταξινομηθεί ως κλασικό, αυτό φέρνει μια σειρά από πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της κλασικής ασφάλισης αυτοκινήτου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καλύτερη ασφάλιση για το κλασικό σας αυτοκίνητο είναι μια φθηνή ασφάλεια με τις καλύτερες προϋποθέσεις ή η καλύτερη σχέση τιμής/ποιότητας με καλούς και δίκαιους όρους.

Συγκρίνετε την κλασική ασφάλιση αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλά μέρη που προσφέρουν κλασική ασφάλιση αυτοκινήτου, η οποία μπορεί να διαφέρει από πολύ μεγάλα μέρη σε μικρότερα μέρη. Είναι συνετό να συγκρίνετε τα σχετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια πριν συνάψετε ένα. Υπάρχουν συχνά σημαντικές διαφορές στα ασφάλιστρα μεταξύ των διαφόρων ασφαλιστών. Οι προϋποθέσεις μπορεί επίσης να διαφέρουν σημαντικά από τη μια ασφαλιστική εταιρεία στην άλλη. Είναι φυσικά κρίμα να πληρώνεις πάρα πολλά, και η σύγκριση απαιτεί συχνά μόνο λίγα λεπτά από τον χρόνο σου. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά στο premium σας με αυτό.

Επιλέξτε έναν συγκριτή και συμπληρώστε τα στοιχεία του κλασικού αυτοκινήτου σας. Στη συνέχεια, συγκρίνετε τα διάφορα ασφάλιστρα και προϋποθέσεις. Εάν υπάρχει κάποιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, μπορείτε συχνά να συνάψετε εύκολα κλασική ασφάλεια αυτοκινήτου στο διαδίκτυο.

Ένα παράδειγμα ιστότοπου στον οποίο μπορείτε να συγκρίνετε τα κλασικά συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου είναι για παράδειγμα:

moneysupermarket.com

Τι κοστίζει μια κλασική ασφάλιση αυτοκινήτου;

Ακριβώς όπως με την κανονική ασφάλιση αυτοκινήτου, έχετε επίσης διαφορετικά τμήματα τιμών με τα κλασικά αυτοκίνητα. Ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό είναι το κλασικό σας αυτοκίνητο, εκτός από την τιμή αγοράς, υπάρχουν μια σειρά από άλλες πτυχές που μπορούν να καθορίσουν σε ποιο τμήμα τιμών θα καταλήξει το κλασικό σας αυτοκίνητο. Σκεφτείτε άλλες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως η συντήρηση, η αποθήκευση και τα καύσιμα.

Υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά στα οποία βασίζεται το ασφάλιστρο της κλασικής ασφάλισης αυτοκινήτου. Τα δύο πιο σημαντικά είναι η εκτιμώμενη αξία και η ηλικία του κλασικού αυτοκινήτου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ασφάλιστρο αυξάνεται με υψηλότερη τιμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις πληρώνετε ένα σταθερό ασφάλιστρο.

Αν δούμε την ηλικία ενός οχήματος, σημαίνει ότι όσο πιο παλιό είναι το κλασικό σας αυτοκίνητο, τόσο χαμηλότερο είναι το premium.

Κάνοντας ένα κλασικό συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου

Η σύναψη ενός κλασικού συμβολαίου ασφάλισης αυτοκινήτου είναι πολύ εύκολη και προσβάσιμη σε όλους. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα διαδικτυακά, τηλεφωνικά ή στην τοποθεσία του ασφαλιστή.

Όταν συνάπτετε ένα κλασικό συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου, η ασφαλιστική εταιρεία θα λάβει υπόψη μια σειρά από σημεία, όπως την περιοχή όπου ζείτε, εάν έχετε ανασταλεί ή αποβληθεί, τον αριθμό των ετών χωρίς αξίωση που έχετε δημιουργήσει, εάν έχετε πάντα πληρώσει όλους τους λογαριασμούς εγκαίρως και αν δεν είχατε άδεια οδήγησης ή ποινικό μητρώο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αίτηση για κλασική ασφάλιση αυτοκινήτου γίνεται σε χρόνο μηδέν και είναι προσβάσιμη σε όλους.

Κανόνες για την ασφάλιση κλασικού αυτοκινήτου

Οι όροι και οι κανόνες είναι διαθέσιμοι ανά ασφαλιστή. Μερικά παραδείγματα κανόνων που ισχύουν σχεδόν για κάθε ασφαλιστική εταιρεία είναι:

- Πρέπει να έχετε άλλο αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε ως καθημερινό αυτοκίνητο.

- Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε καθημερινά πρέπει να είναι ασφαλισμένο στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία.

- Υπάρχει ελάχιστη και μέγιστη ηλικία για το αυτοκίνητο.

- Ένας μέγιστος αριθμός χιλιομέτρων ετησίως μπορεί να διανυθεί με το αυτοκίνητο.

- Υπάρχει μέγιστη αξία αξιολόγησης.

- Πρέπει να εξασφαλίσετε την κατάλληλη προστασία και ασφάλεια του κλασικού σας αυτοκινήτου.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να συνάψετε ασφάλιση κλασικού αυτοκινήτου με ρήτρα αποθήκευσης. Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να μπορείτε να αποδείξετε ότι το κλασικό σας αυτοκίνητο είναι αποθηκευμένο σε κλειστό χώρο μεταξύ της δύσης και της ανατολής του ηλίου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Ως εκ τούτου, δεν αρκεί να σταθμεύσετε το κλασικό σας αυτοκίνητο σε ένα γκαράζ που είναι επίσης προσβάσιμο σε άλλα άτομα. Δεν αρκεί επίσης η τοποθέτηση του κλασικού αυτοκινήτου κάτω από ένα υπόστεγο ή πίσω από έναν φράχτη. Αυτές οι απαιτήσεις διαφέρουν ανά ασφαλιστή, προϊόν, τύπο και την αξία του οχήματος. Επομένως, είναι σημαντικό να το συζητήσετε με τον ασφαλιστή σας εάν πιστεύετε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτό.

Μερικές αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες στην Αγγλία και τις ΗΠΑ που προσφέρουν επίσης κλασική ασφάλιση αυτοκινήτου είναι: Moneysupermarket, Admiral, Footman James, Lancaster, AXA, Adrian Flux, Carole Nash, Autoline και Swinton.