29 Μαρτίου (Μεγάλη Παρασκευή) ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΘΕΣΗ - 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου (Πάσχα) ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ - Κυριακή 7 Απριλίου EXTRA ΑΝΟΙΚΤΑ 10:00-14:00

Γιατί οι μάρκες αυτοκινήτων παράγουν ρολόγια;

Ένα ρολόι από μια μάρκα αυτοκινήτου είναι η τέλεια επέκταση για κάποιον που έχει ένα όμορφο κλασικό αυτοκίνητο ή σπορ αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, τα ρολόγια από μάρκες αυτοκινήτων είναι πολύ προσιτά σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν πολλές μάρκες αυτοκινήτων που έχουν τη δική τους σειρά ρολογιών με το λογότυπό τους στο ρολόι και υπάρχουν ακόμη και μάρκες αυτοκινήτων που συνεργάζονται με μάρκες ρολογιών και κυκλοφορούν μια αποκλειστική σειρά ρολογιών. Η πολυτέλεια και η αποκλειστικότητα είναι συχνά ο σύνδεσμος μεταξύ αυτοκινήτων και ρολογιών.

Σήμερα, η βιομηχανία ρολογιών και οι μάρκες αυτοκινήτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων είναι πλέον σχεδόν υποχρεωμένες να φέρουν στην αγορά προϊόντα πολυτελείας lifestyle. Συγκεκριμένα, οι πιο αποκλειστικές μάρκες αυτοκινήτων όπως η Rolls Royce, η Bentley, η Maserati και η Ferrari έχουν τη δική τους σειρά ρολογιών. Μια σειρά ρολογιών ή άλλα προϊόντα lifestyle βοηθούν επίσης μια μάρκα αυτοκινήτου να αναγνωρίσει τη μάρκα της.

Τι κοστίζει ένα ρολόι από μάρκα αυτοκινήτου;

Μπορείτε να συζητήσετε ατελείωτα τις τιμές των ρολογιών. Αυτό που κάποιος βρίσκει ακριβό, ο άλλος βρίσκει πρόστιμο να πληρώσει και ενώ κάποιοι βρίσκουν ένα ακριβό ρολόι σπατάλη χρημάτων, ο άλλος το βλέπει αυτό ως μια όμορφη ιδιοκτησία και μια καλή επένδυση.

Όποια και αν είναι η γνώμη σας για τα ρολόγια αυτοκινήτου. οι τιμές μπορεί να διαφέρουν πολύ. Γιατί όμως είναι τόσο μεγάλες αυτές οι διαφορές τιμών μεταξύ ρολογιών από μάρκες αυτοκινήτων; Η πιο σημαντική πτυχή στον καθορισμό της τιμής ενός επώνυμου ρολογιού αυτοκινήτου είναι η προσφορά και η ζήτηση. Αν παράγονται εκατό χιλιάδες από το ένα ρολόι και μόνο 50 από το άλλο, και τα δύο έχουν μεγάλη ζήτηση, είναι αυτονόητο ότι το ένα είναι πιο ακριβό από το άλλο. Αυτό συμβαίνει επίσης με τα αποκλειστικά αυτοκίνητα και τα κλασικά. Τα σπάνια μοντέλα μιας γνωστής και δημοφιλής μάρκας γίνονται ολοένα και πιο πολύτιμα.

Αγοράστε ένα επώνυμο ρολόι αυτοκινήτου στο διαδίκτυο ή στο κοσμηματοπωλείο;

Ένα επώνυμο ρολόι αυτοκινήτου είναι γενικά ένα προϊόν που μελετάτε διεξοδικά πριν το αγοράσετε. Οι άνθρωποι συχνά θέλουν να κοιτάξουν και να αισθανθούν το ρολόι που έχουν στο μυαλό τους για να δουν αν ταιριάζει με τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους. Για να το κάνουν αυτό, επισκέπτονται τον κοσμηματοπώλη για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία και εκεί.

Ακόμα κι έτσι, αποκλειστικά προϊόντα όπως τα ρολόγια παραγγέλλονται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο από τους καταναλωτές. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ προσιτό και οι ιστότοποι που πωλούν ρολόγια συχνά κάνουν ό,τι μπορούν για να σας δώσουν μια καλή ιδέα για το ρολόι των ονείρων σας στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να το δείτε αυτό, για παράδειγμα, σε έναν ιστότοπο της Ferrari, της Porsche ή της Aston Martin. Αυτές οι μάρκες αυτοκινήτων έχουν συχνά συντάξει μια εκτενή φωτογραφική αναφορά για κάθε ρολόι και έχουν κάνει βίντεο. Έχουν επίσης μια εκτενή περιγραφή του ρολογιού αυτοκινήτου με όλες τις πληροφορίες για το ρολόι και παρέχουν εγγύηση και πιστοποιητικά γνησιότητας.

Έλεγχος της γνησιότητας ενός επώνυμου ρολογιού αυτοκινήτου

Τα ρολόγια είναι όμορφα αξεσουάρ που μπορούν να ολοκληρώσουν το ντύσιμό σας ή ακόμα και να το ταιριάξουν με το αυτοκίνητό σας. Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα, μεγέθη, μάρκες και τύπους. Αλλά πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν το ρολόι της μάρκας αυτοκινήτου που έχετε στο μυαλό σας είναι γνήσιο ή όχι. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ελέγξετε τη γνησιότητα ενός ρολογιού:

• Πώς είναι η αίσθηση και η εμφάνιση του ρολογιού;

• Ελέγξτε το λογότυπο της μάρκας

• Ελέγξτε τον σειριακό αριθμό

• Κάνω έρευνα

• Αγορά από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο αυτοκινήτων, ηλεκτρονικό κατάστημα ή κοσμηματοπωλείο

Ρολόγια μηχανοκίνητου αθλητισμού

Γνωστές μάρκες αυτοκινήτων με ρολόγια είναι μάρκες όπως Mercedes-Benz, Ferrari, Range Rover, Maserati, Aston Martin, Porsche και Audi. Υπάρχουν όμως και μάρκες ρολογιών για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σκεφτείτε για παράδειγμα τα Rolex Daytona, Hublot Techframe Ferrari, Tag Heuer Silverstone ή Omega Speedmaster. Για τους πραγματικούς λάτρεις των αγώνων, ένα ρολόι Autosport είναι συχνά απαραίτητο.

Τα πιο δημοφιλή ρολόγια κλασικού αυτοκινήτου

Omega Speedmaster Racing

Στη γκάμα των ρολογιών speedmaster της Omega, βρίσκουμε αυτό το Racing, με θήκη 40 χλστ. Το Omega Speedmaster Racing φορέθηκε στο φεγγάρι και στον βόρειο και νότιο πόλο, μεταξύ άλλων. Πριν από αυτό, αυτό το ρολόι μπορούσε ήδη να βρεθεί στους καρπούς των ανδρών και των γυναικών ισχυρών αυτοκινήτων. Η τιμή του Omega Speedmaster Racing εξαρτάται από το έτος παραγωγής και την έκδοση.

Rolex Cosmograph Daytona

Το Rolex Cosmograph Daytona κυκλοφορεί από τη δεκαετία του 1960 και είναι επομένως ένα πραγματικό κλασικό. Η δημοφιλής μάρκα πολυτελών ρολογιών επινόησε αυτό το ρολόι ειδικά για τους λάτρεις των αγώνων και των vintage αυτοκινήτων. Αμέτρητοι μεγάλοι από την αυτοκινητοβιομηχανία και τον κινηματογράφο είχαν τον Rolex Cosmograph Daytona στον καρπό τους. Ο θρύλος του Χόλιγουντ, Paul Newman, για παράδειγμα, το φορούσε καθημερινά από το 1972 μέχρι τον θάνατό του το 2008.

Τραγουδιστής 1

Τα ρολόγια Singer είναι πολύ ιδιαίτερα ρολόγια. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, το φινίρισμα και η επιλογή των υλικών είναι αυτό που κάνει αυτά τα ρολόγια τόσο ξεχωριστά. Το Singer Track 1 είναι ένας χρονογράφος με πολλές λειτουργίες και όπως κάθε άλλο ρολόι σε αυτήν τη λίστα εκτός από το Seiko, έχει ελβετική μηχανική.

Omega Speedmaster Professional

Το Omega speedmaster είναι ένα αστέρι στην αγορά χρονογράφου από το 1957. Η έκδοση Professional κυκλοφόρησε 6 χρόνια αργότερα και ήταν ένα στιγμιαίο εικονίδιο στυλ. Λίγο αργότερα, αυτό το ρολόι έγινε επίσης το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στο φεγγάρι. Σήμερα, το Omega Speedmaster είναι το πιο εκτενώς δοκιμασμένο ρολόι και είναι το αγαπημένο κλασικό μηχανικό για την έναρξη νέων συλλογών ρολογιών.

Breitling Navitimer

Το Breitling Navitimer είναι ιδιαίτερα ελκυστικό λόγω όλων των διαφορετικών λειτουργιών. Από απλές αριθμητικές πράξεις μέχρι τη μετατροπή των ισοτιμιών και τον υπολογισμό της κατανάλωσης καυσίμου και της μέσης ταχύτητας από το στροφόμετρο. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι ελκυστικά για άτομα που ταξιδεύουν πολύ, όπως οι πιλότοι. Μετά από 60 χρόνια, το Breitling Navitimer είναι ακόμα εύκολο να αναγνωριστεί. Τα μοντέλα με το λογότυπο AOPA, καθώς και αυτά με το Valjoux 72, είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από τους συλλέκτες.

Ετικέτα Heuer Carrera

Το TAG Heuer Carerra παρουσιάστηκε το 1963. Αυτό το ρολόι ήταν μπροστά από τον ανταγωνισμό εκείνη την εποχή και ήταν πολύ δημοφιλές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πριν από την άφιξη του Carrera, μόνο το Omega Speedmaster μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από αυτούς τους ανθρώπους. Μόνο αργότερα εμφανίστηκαν και άλλα κλασικά στην αγορά, όπως το Rolex Daytona και το Heuer Monaco. Σήμερα, αυτό το μοντέλο μπορεί να βρεθεί σε διάφορες παραλλαγές και σχέδια.

Tag Heuer Μονακό

Το Tag Heuer Monaco είναι ένα μοναδικό και εμβληματικό ρολόι που είναι ιδιαίτερα περιζήτητο μεταξύ των συλλεκτών. Το ασυνήθιστο σχήμα αυτών των ρολογιών προσελκύει την προσοχή. Το Tag Heuer Monaco ήταν ένα βήμα μπροστά από το Seiko 6139 και το Zenith El Primero. Η κατάσταση αυτών των ρολογιών είναι εξαιρετική στον κόσμο των ρολογιών. Αυτή η εμβληματική κατάσταση έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα από κινηματογραφιστές που δίνουν σε αυτό το ρολόι έναν ρόλο σε διάφορες ταινίες. Το Tag Heuer Monaco είναι ένα ρολόι με χαρακτήρα που κάνει μια δήλωση.