29 Μαρτίου (Μεγάλη Παρασκευή) ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΘΕΣΗ - 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου (Πάσχα) ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ - Κυριακή 7 Απριλίου EXTRA ΑΝΟΙΚΤΑ 10:00-14:00


Τζόεπ Κοξ

Ονομάζομαι Joep Cox, φωτογράφος στο E&R Classics. Ακολούθησα το μάθημα φωτογραφίας στο Sint Lucas. Στον ελεύθερο χρόνο μου ήμουν ήδη απασχολημένος με τη φωτογραφία vintage αυτοκινήτων και το να κάνω αυτό το επάγγελμά μου ήταν φυσικά εντελώς φανταστικό.

Το πρώτο μου αυτοκίνητο είναι ένα μαύρο Mazda MX5 από το 1992. Εξαιτίας αυτού του αυτοκινήτου έμαθα να ασχολούμαι μόνος μου με τα (κλασικά) αυτοκίνητα και έφτιαξα αυτά τα εντελώς κυκλώματα. Όταν ο καιρός είναι καλός, με βρίσκω συχνά στο Nürburgring όπου έχω κάνει ήδη αμέτρητους γύρους στο Nordschleife.

Το απόλυτο αυτοκίνητο των ονείρων μου είναι μια Ferrari F1989 Competizione του 40. Λατρεύω τις γραμμές αυτής της κλασικής Ferrari, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις της.
 
Ας υποθέσουμε ότι έπρεπε να δώσετε σε κάποιον έναν ανελκυστήρα. Ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;
Αν μπορούσα να δώσω σε κάποιον έναν ανελκυστήρα θα ήταν ο Richard Thompson. Είναι γνωστός φωτογράφος αυτοκινήτων και φωτογραφίζει κάθε είδους vintage αυτοκίνητα και supercars στις πιο όμορφες τοποθεσίες του κόσμου.
 
Ποια είναι η καλύτερη μνήμη που σχετίζεται με το αυτοκίνητο;
Η καλύτερη μου ανάμνηση που σχετίζεται με το αυτοκίνητο είναι φυσικά αυτή στο Nürburgring. Όχι στο δικό μου Mazda MX5, αλλά όταν μπήκα ο ίδιος πίσω από το τιμόνι μιας κλασικής Porsche. Αυτή είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
 
Τι κάνει μια εργάσιμη μέρα στο E&R Classics τόσο διασκεδαστική για εσάς;
Αυτό που κάνει μια εργάσιμη μέρα στο E&R Classics τόσο διασκεδαστική για μένα είναι ότι μπορώ να δουλεύω με ειδικά κλασικά αυτοκίνητα κάθε μέρα. Είναι πάντα μια έκπληξη για μένα τι είδους κλασικά αυτοκίνητα έρχονται. Από ένα ανακαινισμένο Austin Healey, Jaguar E-Type ή Mercedes-Benz Pagoda σε Volkswagen Beetle Cabriolet ή Citroën 2CV. Κάθε κλασικό αυτοκίνητο έχει τη γοητεία του και αυτή η διαφορετικότητα το κάνει πάντα πρόκληση για μένα.