27 Απριλίου (Ημέρα των Βασιλέων) ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΚΘΕΣΗ


Max van Alphen

Ονομάζομαι Max van Alphen, ελεγκτής ποιότητας/οδηγός δοκιμής στην ERclassics. Παρακολούθησα το Atheneum στο Λύκειο και μετά ξεκίνησα το μάθημα της Μηχανικής Αυτοκινήτων στο Πολυτεχνείο. Μετά από ένα χρόνο παρακολούθησης αυτής της εκπαίδευσης, ανακάλυψα ότι το πάθος μου ήταν περισσότερο να συνδυάζω γνώσεις και να μπορώ να φτιάξω κάτι με τα χέρια σου. Ως εκ τούτου, το TU/e ​​ήταν πολύ θεωρητικό για μένα, οπότε άρχισα να ακολουθώ Μηχανική Αυτοκινήτου στο HBO. Τα τελευταία 4 χρόνια έμαθα πολλά εδώ και θα αποφοιτήσω το καλοκαίρι του 2022.

Μετά από μια σειρά από μερικής απασχόλησης ως έφηβος, έκανα αίτηση για δουλειά στην ERclassics το 2014. Μπόρεσα να δουλέψω εδώ και ξεκίνησα με μικρές δουλειές όπως η συντήρηση του εργαστηρίου. Εργάζομαι στην E&R Classics εδώ και αρκετό καιρό και πλέον ασχολούμαι κυρίως με τον τεχνικό και οπτικό έλεγχο πωλούμενων αυτοκινήτων.

Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν ένα Pontiac Firebird του 1978
Αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο όταν ήμουν 18 χρονών. Αυτό ήταν ένα ασημί-γκρι Pontiac Firebird του 1978. Πάντα μου άρεσαν τα αμερικανικά vintage αυτοκίνητα και ιδιαίτερα τα Pontiac. Οπότε ψάχνω πολύ καιρό στο διαδίκτυο για να βρω ένα ωραίο. Μόλις βρήκα ένα Pontiac που κάλυπτε τις ανάγκες μου, οδήγησα αμέσως με τον πατέρα μου για να το επιθεωρήσω και να το αγοράσω. Ήμουν τόσο χαρούμενος όταν έφτασε μια εβδομάδα αργότερα. Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να κατέχω αυτό το αμερικάνικο κλασικό και το απολαμβάνω κάθε καλοκαιρινή σεζόν.

Το αυτοκίνητο των ονείρων μου είναι ένα Chevrolet Camaro Yenko του 1969
Ως λάτρης των κλασικών αυτοκινήτων, είναι φυσικά δύσκολο να διαλέξω 1 ονειρεμένο αυτοκίνητο, αφού θα μπορούσα να φτιάξω εδώ μια λίστα με εκατό κλασικά. Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι είμαι μεγάλος φαν των αμερικανικών κλασικών αυτοκινήτων. Αν μπορούσα να επιλέξω 1 αυτοκίνητο, νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα Chevrolet Camaro Yenko του 1969. Και κατά προτίμηση εκτελείται στο χρώμα Hugger Orange.

Ας υποθέσουμε ότι έπρεπε να δώσετε σε κάποιον έναν ανελκυστήρα. Ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;
Θα ήθελα να δώσω στον Μπάρι Χέι, τον τραγουδιστή των Golden Earring. Εκτός από το γεγονός ότι φαίνεται σαν ένας ωραίος τύπος για να γελάσουμε, είναι μια ωραία παρενέργεια ότι θα μπορούσε να τραγουδήσει ζωντανά το Radar Love. Αυτό είναι για μένα το απόλυτο τραγούδι όταν κάνω περιοδείες στο Pontiac μου!

Ποια είναι η καλύτερη μνήμη που σχετίζεται με το αυτοκίνητο;
Ως λάτρης των αμερικανικών κλασικών, παρακολουθώ φυσικά διάφορες εκδηλώσεις αυτοκινήτου στην Ολλανδία για να θαυμάσω αυτά τα όμορφα αυτοκίνητα. Πριν από περίπου 10 χρόνια, όμως, ο πατέρας μου με πήγε στη μεγαλύτερη αμερικάνικη συνάντηση κλασικού αυτοκινήτου στον κόσμο, στη Σουηδία. Κάθε χρόνο γύρω στις είκοσι χιλιάδες κλασικά συγκεντρώνονται εδώ, δεν πίστευα στα μάτια μου! Οδηγήσαμε επίσης κατάλληλα εκεί με ένα παλιό Chevrolet Caprice. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία, και ήδη ανυπομονούμε να πάμε ξανά εδώ στο εγγύς μέλλον!

Τι κάνει μια εργάσιμη μέρα στο E&R Classics τόσο διασκεδαστική για εσάς;
Φυσικά η ωραία ατμόσφαιρα εργασίας και οι καλοί συνάδελφοι κάνουν την εργασία στην ERclassics πολύ ευχάριστη. Επιπλέον, είναι πάντα μια έκπληξη για μένα ποια κλασικά είναι στο πρόγραμμα για έναν τελικό έλεγχο. Κάθε κλασικό αυτοκίνητο οδηγεί διαφορετικά και αναδεικνύει μια συγκεκριμένη αίσθηση. Η μεγάλη ποικιλία όμορφων νεαρών και κλασικών αυτοκινήτων κάνει κάθε εργάσιμη μέρα υπέροχη στην ERclassics.