Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL
Οκτώβριος 3 (Γερμανική Ημέρα Ενότητας) OPEN - Κυριακή Οκτώβριος 4 EXTRA OPEN (12: 00-16: 00)
Πηγαίνετε στο απόθεμα Πουλήστε το αυτοκίνητό μου

Jaguar XK120

Το Jaguar XK120 είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από την Jaguar μεταξύ της 1948-1954. Ήταν το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της Jaguar από το SS 100, το οποίο σταμάτησε την παραγωγή στο 1940. Το XK120 ξεκίνησε τόσο ως ανοιχτό 2-seat όσο και ως roadster στο 1948 Motor Show στο Λονδίνο ως show car για τον νέο κινητήρα Jaguar XK. Το αυτοκίνητο της οθόνης ήταν το πρώτο πρωτότυπο που φαινόταν σχεδόν πανομοιότυπο με τα αυτοκίνητα παραγωγής, εκτός από το ότι οι ευθείες εξωτερικοί στύλοι του αλεξήνεμου θα ήταν καμπυλωμένοι στην έκδοση παραγωγής. Το roadster προκάλεσε μια αίσθηση, που έπεισε τον William Lyons (ιδρυτή και σχεδιαστή της Jaguar) να το θέσει σε παραγωγή. Ξεκινώντας από το 1948, τα πρώτα αυτοκίνητα 242 είχαν ανοιχτά διώροφα σώματα με ξύλινα πλαίσια με πάνελ από αλουμίνιο. Η παραγωγή μετατράπηκε σε 1cwt ή 51kg βαρύτερο χαλύβδινο χάλυβα στις αρχές του 1950. Το "120" αφορούσε την κορυφαία ταχύτητα 120mph του αλουμινίου, η οποία το έκανε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου κατά τη στιγμή της εκτόξευσης. Στο 1949 ο πρώτος roadster παραγωγής παραδόθηκε στον Clark Gable. Τελικά το XK120 έγινε διαθέσιμο σε δύο ανοιχτές εκδόσεις, πρώτα ως ένα ανοιχτό διθέσιο που είναι γνωστό στις ΗΠΑ ως roadster, στη συνέχεια ως κουπέ τύπου drophead (DHC) στο 1953. και στο 1951 επίσης ως κλειστό ή σταθερό coupé κεφαλής (FHC). Τον Μάιο 30, 1949, στον άδειο αυτοκινητόδρομο Ostend-Jabbeke στο Βέλγιο, ένα πρωτότυπο XK120 πέτυχε έναν μέσο όρο διαδρομών στις αντίθετες κατευθύνσεις του 132.6mph. Στα 1950 και 1951, σε μια τραπεζοειδή οβάλ διαδρομή στη Γαλλία, οι roadster XK120 υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο σε 100mph για 24 ώρες και πάνω σε 130mph για μια ώρα. Στο 1952 ένα κουπέ σταθερής κεφαλής πήρε πολυάριθμα παγκόσμια ρεκόρ για την ταχύτητα και την απόσταση, όταν κατά μέσο όρο το 100 mph για μια εβδομάδα. Οι Roadsters ήταν επίσης επιτυχημένοι σε αγώνες και αγώνες.

Αυτοκίνητα Jaguar Classic προς πώληση

Οι πρώτοι roadster, κατασκευάστηκαν μεταξύ των όψιμων 1948 και των πρώιμων 1950. Ξεκινώντας από το έτος μοντέλου 1950, όλα τα επόμενα XK120s παράγονται μαζικά με μεταλλικά σώματα. Οι εκδόσεις DHC και FHC, πολυτελέστερα από τους roadster, είχαν παράθυρα και παράθυρα ξύλου στο ταμπλό και τα εσωτερικά καπάκια. Με τις κεφαλές των κυλίνδρων αλουμινίου και τα δίδυμα καρμπυρατέρ πλευρικών βυθισμάτων SU, ο διπλός κινητήρας 3.4L straight-6 XK ήταν συγκριτικά προηγμένος για μια μαζική παραγωγή του χρόνου. Με μια τυπική αναλογία συμπίεσης 8: 1 ανέπτυξε το 160bhp, χρησιμοποιώντας καύσιμο οκτανίου 80. Τα περισσότερα από τα πρώτα αυτοκίνητα εξήχθησαν. μια έκδοση 7: 1 χαμηλής συμπίεσης, με συνεπώς μειωμένη απόδοση, προοριζόταν για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Το εργοστάσιο της Jaguar παρείχε στους roadster την υψηλότερη αναλογία συμπίεσης στον τύπο. Οι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τη βέλτιστη απόδοση του μοντέλου στο Βέλγιο, σε μια μακρά και ίσια διαδρομή μεταξύ Jabbeke και Ostend. Ο βασικός σχεδιασμός του κινητήρα XK, που αργότερα τροποποιήθηκε σε εκδόσεις 3.8 και 4.2, διαρκούσε μέχρι τα τέλη του 1980. Όλα τα XK120s είχαν ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση στρέψης, ημι-ελλειπτικά φύλλα ελατηρίου πίσω, αναδιπλούμενη σφαίρα διεύθυνσης, τηλεσκοπικά ρυθμιζόμενη κολώνα τιμονιού και ολόσωμα φρένα τυμπάνων 12 που ήταν επιρρεπείς στο σβήσιμο. Ορισμένα αυτοκίνητα εξοπλίστηκαν με αλουμινένια πτερύγια με τροχούς για να ξεπεράσουν τη φθορά. Τα οδοστρώματα ελαφρού βάρους του καναπέ και οι αποσπώμενες πλευρικές οθόνες του roadster δεν ήταν καθόλου εμφανή πίσω από τα καθίσματα και οι πόρτες του σε στυλ barchetta δεν είχαν εξωτερικές λαβές. αντί αυτού υπήρχε ένα εσωτερικό καλώδιο έλξης το οποίο ήταν προσβάσιμο μέσω ενός πτερυγίου στις πλευρικές οθόνες. Το αλεξήνεμο θα μπορούσε να αφαιρεθεί για να το αντικαταστήσει με αεροστρώματα. Το coupé coupé (DHC) είχε μια επένδυση με επένδυση από καμβά, η οποία διπλώνεται στο πίσω κατάστρωμα πίσω από τα καθίσματα όταν αποσύρεται, και τα ρολά με ανοιγόμενα φώτα. Το αλεξήνεμο από πλαστικό γυαλί 2 τοποθετήθηκε σε χαλύβδινο πλαίσιο που ενσωματώθηκε με το σώμα και βαφή του ίδιου χρώματος. Οι πίνακες ελέγχου και τα καπάκια πόρτας τόσο στο DHC όσο και στο FHC ήταν επένδυσης από ξύλο, ενώ οι περισσότεροι σπαρτιάτες οδοστρωτήρες ήταν διακοσμημένοι με δέρμα. Όλα τα μοντέλα είχαν αφαιρούμενες σφήνες που καλύπτουν τις καμάρες του πίσω τροχού, γεγονός που ενίσχυσε τη βελτιωμένη εμφάνιση. Σε αυτοκίνητα εξοπλισμένα με προαιρετικούς τροχούς με κεντρικό κλείδωμα, οι σπάτες παραλείφθηκαν, καθώς δεν έδωσαν επαρκή διάκενο για τους χρωματισμένους διανομέα HubNowX-Rudge-Whitworth. Οι τροχοί από επιχρωμιωμένο σύρμα ήταν προαιρετικοί από το 2. Εκτός από τους τροχούς, οι αναβαθμίσεις στην έκδοση ειδικού εξοπλισμού (που ονομάζεται M έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες) περιλάμβαναν αυξημένη ισχύ, σκληρότερη ανάρτηση και διπλό σύστημα εξάτμισης.

Αγοράζοντας ένα Jaguar XK120;

Το Νοέμβριο το 1949 Το περιοδικό Motor εξέτασε ένα Roadster XK120. Αυτό το αυτοκίνητο προ-παραγωγής που καταχωρήθηκε ως HKV 455, ήταν το πρώτο πρωτότυπο που κατασκευάστηκε. Ήταν επίσης το μοντέλο εμφάνισης αυτοκινήτων 1948 στο Λονδίνο. Όταν δοκιμάστηκε, είχε τον λόγο συμπίεσης 8: 1, ήταν εφοδιασμένος με υπογούφερ και έτρεξε με κουκούλα και πλευρικές οθόνες στη θέση του. Το περιοδικό ανέφερε μέγιστη ταχύτητα 124.6mph, επιτάχυνση από 0 σε 60 mph σε 10.0 δευτερόλεπτα και κατανάλωση καυσίμου 19.8 μίλια ανά αυτοκρατορικό γαλόνι.

Jaguar XK120

E & R Classics, ο ειδικός σας Jaguar Classic Car!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το απόθεμά μας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός αυτοκινήτου Jaguar XK120 στην ER Classics;
- Μια μεγάλη ποικιλία από κλασικά αυτοκίνητα προς πώληση
- Όλα τα αυτοκίνητα ελέγχονται προσεκτικά από τους μηχανικούς στο εργαστήριό μας
- MOT, συγκόλληση και εσωτερικές διαδικασίες για το αυτοκίνητό σας Jaguar XK120
- Η εξειδικευμένη μηχανική του oldtimer μπορεί να φροντίσει όλες τις διαδικασίες
- Μπορούμε να φροντίσουμε για επισκευές, συντήρηση και προσαρμοσμένες ανάγκες
- Ολοκληρώστε την ανακαίνιση του αυτοκινήτου σας Jaguar XK120
- Μπορούμε να παραδώσουμε το κλασικό αυτοκίνητό σας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα