NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Κάτω Χώρες
+31 416 751 393

Αγοράστε το κλασικό σας αυτοκίνητο με ασφάλεια στο διαδίκτυο | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ή τηλεφώνου | Λόγω των κανονισμών covid-19, ο εκθεσιακός μας χώρος είναι κλειστός
Πηγαίνετε στο απόθεμα Πουλήστε το αυτοκίνητό μου

Jaguar XK140

Το Jaguar XK140 είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την Jaguar μεταξύ 1954-1957. Ήταν ο διάδοχος του XK120. Οι αναβαθμίσεις περιελάμβαναν περισσότερο εσωτερικό χώρο, βελτιωμένα φρένα, αυξημένη διαδρομή ανάρτησης και τηλεσκοπικά αμορτισέρ. Το XK140 κυκλοφόρησε στα τέλη του 1954 και πωλήθηκε ως μοντέλο του 1955. Οι εξωτερικές αλλαγές περιελάμβαναν πιο σημαντικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με αντικαταστάτες και φλας που αναβοσβήνουν πάνω από τον μπροστινό προφυλακτήρα. Η μάσκα παρέμεινε το ίδιο μέγεθος αλλά έγινε μονοκόμματη μονάδα με λιγότερες και ευρύτερες, κάθετες ράβδους. Το σήμα Jaguar ενσωματώθηκε στο πλαίσιο της μάσκας. Μια διακοσμητική λωρίδα χρώμιο έτρεξε κατά μήκος του κέντρου του καπό και του καπακιού της μπότας. Ένα έμβλημα στο καπάκι της μπότας περιείχε τις λέξεις "Νικητής Le Mans 1951–3". Το εσωτερικό έγινε πιο άνετο για ψηλότερους οδηγούς μετακινώντας τον κινητήρα, το τείχος προστασίας και το ταμπλό προς τα εμπρός για να επεκτείνει το χώρο για τα πόδια κατά 3 ίντσες. Δύο μπαταρίες 6 volt, μία σε κάθε μπροστινή πτέρυγα τοποθετήθηκαν στο FHC, αλλά οι Drop Heads και το Open Two Seater είχαν μία μπαταρία 12 volt, εγκατεστημένη στην μπροστινή πτέρυγα στην πλευρά του συνοδηγού. Το XK140 τροφοδοτήθηκε από τον κινητήρα Jaguar XK με τις τροποποιήσεις SE από το XK120, το οποίο αύξησε την καθορισμένη ισχύ κατά 10 bhp σε 190 bhp μικτό στις 5500 rpm. Η κυλινδροκεφαλή τύπου C, που μεταφέρθηκε από τον κατάλογο XK120 και παρήγαγε ακαθάριστα 210 bhp στις 5750 σ.α.λ., ήταν προαιρετική. Το 1956 το XK140 έγινε το πρώτο σπορ αυτοκίνητο Jaguar που προσφέρθηκε με αυτόματο κιβώτιο. Όπως με το XK120, οι τροχοί και τα διπλά καυσαέρια ήταν προαιρετικά. Τα περισσότερα XK140 που εισήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συρματόσχοινους τροχούς. Τα αυτοκίνητα με τους τυπικούς τροχούς δίσκου είχαν φτερά φτερού πάνω από το άνοιγμα των πίσω τροχών.

Αυτοκίνητα Jaguar Classic προς πώληση

Το Roadster (Open Two Seater στην Αμερική) είχε ένα ελαφρύ καμβά πάνω από τα καθίσματα. Το εσωτερικό ήταν διακοσμημένο με δέρμα, συμπεριλαμβανομένης της παύλας. Όπως το XK120 Roadster, η έκδοση XK140 είχε αφαιρούμενο καμβά και πλαστικές κουρτίνες στις πόρτες τύπου barchetta ελαφρού κράματος. Σε σύγκριση με το XK120, οι κορυφές των θυρών και το πάνελ του scuttle μειώθηκαν κατά 2 ίντσες, επιτρέποντας μια πιο σύγχρονη τοποθέτηση του τιμονιού. Η γωνία της μπροστινής όψης των θυρών άλλαξε από 45 σε 90 μοίρες. Το Drophead Coupé είχε μια ογκώδη επένδυση από καμβά που κατέβαινε πάνω στο σώμα πίσω από τα καθίσματα, ένα σταθερό παρμπρίζ ενσωματωμένο με το αμάξωμα, τα παραθυρόφυλλα και ένα μικρό πίσω κάθισμα. Είχε επίσης ένα ταμπλό με καρυδιές και καπάκια. Το Fixed Head Coupé μοιράστηκε την εσωτερική επένδυση και το πίσω κάθισμα της DHC. Το πρωτότυπο Fixed Head Coupe διατήρησε το προφίλ στέγης XK120 Fixed Head, με τα μπροστινά φτερά και τις πόρτες να είναι ίδια με το Drophead. Μόλις παρήχθη, η οροφή επιμηκύνθηκε με την οθόνη τοποθετημένη πιο μπροστά, μικρότερα μπροστινά φτερά και μακρύτερες πόρτες, με αποτέλεσμα περισσότερο εσωτερικό χώρο και χώρο για τα πόδια.

Αγοράζοντας ένα Jaguar XK140;

Ρεαλιστικά, ένα απόθεμα XK-140 SE θα μπορούσε να επιτύχει τελική ταχύτητα 120 έως 125 mph. Η δοκιμή Road & Track XK-140 MC τον Ιούνιο του 1955 κατέγραψε τον καλύτερο μέσο όρο 2-κατεύθυνσης των 120.3 mph. Η καλύτερη διαδρομή 1 διαδρομής ήταν 121.1 μίλια / ώρα. Η δοκιμή Sports Cars Illustrated του ίδιου μοντέλου τον Αύγουστο του 1957 είχε τον ταχύτερο μέσο όρο 2 κατευθύνσεων των 121 mph. Η καλύτερη διαδρομή 1 δρόμου ήταν 124 μίλια / ώρα. Οι χρόνοι επιτάχυνσης από 0 έως 60mph ήταν 8.4 δευτερόλεπτα, 9.1 δευτερόλεπτα και 9.1 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Μόνο η δοκιμή Ε & Τ προσπάθησε 0 έως 100 mph που χρειάστηκαν 26.5 δευτερόλεπτα.

Jaguar XK140

E&R Classics, ο ειδικός της Jaguar Classic Car!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το απόθεμά μας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός αυτοκινήτου Jaguar XK140 στην ER Classics;
- Μια μεγάλη ποικιλία από κλασικά αυτοκίνητα προς πώληση
- Όλα τα αυτοκίνητα ελέγχονται προσεκτικά από τους μηχανικούς στο εργαστήριό μας
- MOT, συγκόλληση και εσωτερικές διαδικασίες για το αυτοκίνητό σας Jaguar XK140
- Η εξειδικευμένη μηχανική του oldtimer μπορεί να φροντίσει όλες τις διαδικασίες
- Μπορούμε να φροντίσουμε για επισκευές, συντήρηση και προσαρμοσμένες ανάγκες
- Ολοκληρώστε την ανακαίνιση του αυτοκινήτου σας Jaguar XK140
- Μπορούμε να παραδώσουμε το κλασικό αυτοκίνητό σας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα