Αγοράστε το κλασικό σας αυτοκίνητο με ασφάλεια στο διαδίκτυο | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ή τηλεφώνου | Λόγω των κανονισμών covid-19, ο εκθεσιακός μας χώρος είναι κλειστός
Πηγαίνετε στο απόθεμα Πουλήστε το αυτοκίνητό μου

Mercedes-Benz SL

Η Mercedes-Benz SL-class έχει κατασκευαστεί από το 1954. Ένας Αμερικανός εισαγωγέας, ο Max Hoffman, ήρθε με την αρχική ιδέα του αυτοκινήτου που ήταν να δημιουργήσει ένα χαλαρό αυτοκίνητο Gran Prix. Το πρώτο μοντέλο της SL-Class ήταν το 300 SL. Το 300 SL ήταν γνωστό για τις πόρτες του. Μέσα στην SL-Class κατασκευάστηκαν πολλές παραλλαγές του οχήματος. Η συντομογραφία SL δεν εξηγήθηκε ποτέ από τη Mercedes. Η υπόθεση ήταν ότι τα γράμματα αντιστοιχούσαν στο Sport Leicht. Ωστόσο, από το 2017 πιστεύεται ότι η συντομογραφία σημαίνει τις γερμανικές λέξεις "Super Leicht", στα αγγλικά super light. Το αυτοκίνητο έχει έξι γενιές.

Mercedes-Benz Classic Αυτοκίνητα προς πώληση

Το 1954, η πρώτη γενιά της κατηγορίας SL έγινε γεγονός με το κουπέ που περιλάμβανε πόρτες. Τρία χρόνια αργότερα, το 300 SL roadster λειτούργησε ως η διαδοχή του κουπέ. Μετά την εμφάνιση του τετρακύλινδρου 190 SL το 1955, η παραγωγή της SL-Class άρχισε να αυξάνεται. Η παραγωγή των 190 SL και 300 SL έληξε το 1963. Λίγο αργότερα ήρθε το 230 SL. Το αυτοκίνητο που περιλάμβανε χαμηλή μέση και μεγάλα καμπύλα παράθυρα θερμοκηπίου είχε επίσης έναν εξακύλινδρο κινητήρα. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου έγινε από τον Paul Bracq. Μετά από μερικά χρόνια παραγωγής, ο κινητήρας της Mercedes έλαβε μεγαλύτερη μετατόπιση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή ονόματος σε 250 SL. Σε ένα μόνο χρόνο, το αυτοκίνητο έλαβε μια άλλη αύξηση μετατόπισης που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή ονόματος σε 280 SL. Μετά το 250 SL, έγιναν αλλαγές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπως το ταμπλό ταμπλό και το τιμόνι. Στην τρίτη γενιά, που ήταν από το 1971 έως το 1989, το αυτοκίνητο δαπανήθηκε με πολλά πλεονεκτήματα. Το αυτοκίνητο περιλάμβανε, για παράδειγμα, μοντέρνα 4 φρένα ποτ και μεγαλύτερους δίσκους. Επιπλέον, το εξωτερικό του αυτοκινήτου κατασκευάστηκε με σύστημα βαφής που σχεδιάστηκε για να παρέχει μεγαλύτερη προστασία από τη σκουριά. Παρόλο που υπήρχε ένα ειδικό σύστημα για την πρόληψη της σκουριάς, τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να δυσκολεύονται με μια ορισμένη ποσότητα σκουριάς.

Αγοράστε ένα Mercedes-Benz SL;

Από το 1989 έως το 2002, δημιουργήθηκαν και πάλι πολλαπλές παραλλαγές. Το 500 SL έδωσε μεγάλη προσοχή, λόγω των ηλεκτρικών του παραθύρων, καθρεφτών, καθισμάτων και οροφής. Το αξιοσημείωτο πράγμα για την τέταρτη γενιά ήταν το γεγονός ότι το μοντέλο R129 ήταν το πρώτο που είχε αυτόματη ανάπτυξη roll bar σε περίπτωση ανατροπής. Η ράβδος κυλίνδρων θα μπορούσε επίσης να χαμηλώσει ή να ανυψωθεί χειροκίνητα εάν ο οδηγός το προτιμούσε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μια καθαρή εμφάνιση του αυτοκινήτου ήταν εξασφαλισμένη. Το 1994 έγιναν μικρές αλλαγές στο εξωτερικό, για παράδειγμα τα πίσω φώτα. Στην Ευρώπη, το 300 SL αντικαταστάθηκε από το SL 280 και το SL 320. Το SL 500 παρέμεινε, όπως και άλλα μοντέλα όπως το SL 600. Στην SL-Class, ορισμένα μοντέλα προσαρμόστηκαν από την AMG. Ωστόσο, αυτά τα αυτοκίνητα είναι περιορισμένα και σπάνια. Η πέμπτη γενιά, το R230, περιλάμβανε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα πτυσσόμενο σκληρό πάτωμα και ABC (ενεργός έλεγχος αμαξώματος). Μετά το 2004, τα νεότερα μοντέλα περιελάμβαναν μετάδοση 7 ταχυτήτων που ήταν ο διάδοχος του κιβωτίου ταχυτήτων 5 ταχυτήτων. Μεταξύ 2008 και 2011, το R230 πήρε λίφτινγκ με έναν αναθεωρημένο κινητήρα και ένα νέο μέτωπο. Το αυτοκίνητο παρουσίασε επίσης νέο προβολέα και ένα νέο σύστημα διεύθυνσης ευαίσθητο στην ταχύτητα. Η έκτη γενιά περιλάμβανε το R231. Το αυτοκίνητο παράγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, γεγονός που οδήγησε στο γεγονός ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από τον προκάτοχό του. Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει για παράδειγμα ένα προσαρμοστικό σύστημα καθαρισμού / πλύσης παρμπρίζ και σύστημα FrontBass. Το νέο μοντέλο είναι σε αντίθεση με τον προκάτοχό του μακρύτερο και ευρύτερο. Το αυτοκίνητο πήρε λίφτινγκ το 2016. Για το εξωτερικό του, το αυτοκίνητο έχει αναθεωρημένο μπροστινό άκρο, μπροστινή επεξεργασία γρίλιας και μεγαλύτερους μη λειτουργικούς πλευρικούς αεραγωγούς.

Mercedes-Benz SL

E&R Classics, ο ειδικός της Mercedes-Benz Classic Car!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το απόθεμά μας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός αυτοκινήτου Mercedes-Benz SL στο ER Classics;
- Μια μεγάλη ποικιλία από κλασικά αυτοκίνητα προς πώληση
- Όλα τα αυτοκίνητα ελέγχονται προσεκτικά από τους μηχανικούς στο εργαστήριό μας
- MOT, συγκόλληση και εσωτερικές διαδικασίες για το αυτοκίνητό σας Mercedes-Benz SL
- Η εξειδικευμένη μηχανική του oldtimer μπορεί να φροντίσει όλες τις διαδικασίες
- Μπορούμε να φροντίσουμε για επισκευές, συντήρηση και προσαρμοσμένες ανάγκες
- Πλήρης αποκατάσταση του αυτοκινήτου Mercedes-Benz SL
- Μπορούμε να παραδώσουμε το κλασικό αυτοκίνητό σας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα