Αγοράστε το κλασικό σας αυτοκίνητο με ασφάλεια στο διαδίκτυο | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ή τηλεφώνου | Λόγω των κανονισμών covid-19, ο εκθεσιακός μας χώρος είναι ανοιχτός μόνο κατόπιν ραντεβού
Πηγαίνετε στο απόθεμα Πουλήστε το αυτοκίνητό μου

Volkswagen Karmann Ghia

Το Volkswagen Karmann Ghia είναι ένα 2 + 2 coupe και μετατρέψιμο από την 1955-1974 από τη Volkswagen. Συνδυάζοντας το σασί και τους μηχανικούς του τύπου 1 (Beetle), το στυλ του Luigi Segre της ιταλικής carrozzeria Ghia και το χειροποίητο αμάξωμα του Γερμανικού προπονητή Karmann.
Το Karmann Ghia χαρακτηρίστηκε εσωτερικά ως Type 14. Το 1961, η Volkswagen παρουσίασε μια παραλλαγή, το Type 34 - με γωνιακό αμάξωμα και βασισμένο στην πλατφόρμα Type 3 που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Η παραγωγή διπλασιάστηκε λίγο μετά την εισαγωγή της, καθιστώντας το πιο εισαγόμενο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός βιομηχανικός σχεδιαστής Walter Dorwin Teague επέλεξε τον Τύπο 14 για τη λίστα με τα πιο όμορφα σχεδιασμένα προϊόντα του κόσμου.
Πάνω από το 445.000 Karmann Ghias παρήχθησαν στη Γερμανία, χωρίς να συμπεριληφθεί η παραλλαγή Type 34. Η Karmann Βραζιλία παρήγαγε αυτοκίνητα 41.600 σε τοπικό επίπεδο για τη Νότια Αμερική μεταξύ της 1962-1975.

Volkswagen Classic Αυτοκίνητα προς πώληση

Ο Τύπος 14 έκανε το ντεμπούτο του στο Auto Show του Παρισιού τον Οκτώβριο 1953 ως έννοια σχεδίασης που δημιουργήθηκε για τον Ghia από τον Luigi Segre.

Στα πρώτα 1950s, η Volkswagen παράγει το οικονομικό της αυτοκίνητο, το Type 1 (Beetle). Με την αύξηση των επιπέδων ζωής μετά το τέλος του πολέμου, τα στελέχη της Volkswagen πρότειναν την προσθήκη ενός αλογόνου στη γκάμα των μοντέλων, συμβάλλοντας με τη γερμανική αμαξοστοιχία Karmann για την κατασκευή του.
Σε αντίθεση με το συγκολλημένο σώμα του Beetle με φτερωτά μπουλόνια, τα πάνελ του Karmann Ghia ήταν συγκολλημένα στην πλάτη, χέρι και λειαντικά με αγγλικό κασσίτερο σε μια χρονοβόρα διαδικασία, ανάλογη με τους κατασκευαστές υψηλών προδιαγραφών, με αποτέλεσμα το Karmann Η υψηλότερη τιμή του Ghia.
Ο σχεδιασμός και το πρωτότυπο έγιναν δεκτά από τα στελέχη της Volkswagen και τον Αύγουστο του 1955 ο πρώτος τύπος 14 κατασκευάστηκε στο Osnabrück της Γερμανίας. Πάνω από 10.000 παραδείγματα πωλήθηκαν τον πρώτο χρόνο.
Ο τύπος 14 κυκλοφόρησε στην αγορά ως ένα πρακτικό και κομψό 2 + 2 παρά ένα αληθινό σπορ αυτοκίνητο. Δεδομένου ότι μοιράζονταν κινητήρες, η μετατόπιση του κινητήρα του τύπου 14 αυξήθηκε ταυτόχρονα με τον Τύπο 1 (Beetle), ο οποίος τελικά έφτασε σε εκτόπισμα του 1584cc, παράγοντας τον 60 hp.
Αύγουστος 1957, η VW παρουσίασε μια μετατρέψιμη έκδοση του Karmann Ghia. Οι εξωτερικές αλλαγές το 1961 περιελάμβαναν ευρύτερες και πτερύγιες μπροστινές γρίλιες, ψηλότερα και πιο στρογγυλά οπίσθια πίσω φώτα και προβολείς μετεγκαταστάθηκαν σε υψηλότερη θέση - με τα προηγούμενα μοντέλα και τη χαμηλότερη τοποθέτηση των προβολέων που ονομάζονταν lowlights Ο Ιταλός σχεδιαστής Sergio Sartorelli, σχεδιαστής του τύπου 34, επέβλεψε τις διάφορες ανακαινίσεις του τύπου 14.

Αγοράζοντας μια Volkswagen Karmann Ghia;

Το 1967 τύπου 14 Karmann Ghia μετατρέψιμο κέρδισε την φήμη στην αμερικανική τηλεόραση ως το αυτοκίνητο που οδηγείται από τον παράγοντα CONTROL 86 Maxwell Smart στις εισαγωγικές πιστώσεις της τρίτης και τέταρτης εποχής του Get Smart.

Στο 1970, τα μεγαλύτερα φώτα ομίχλης ενσωμάτωσαν τα φώτα αναστροφής και τα μεγαλύτερα περιστρεφόμενα σήματα στροφής. Ακόμα μεγαλύτερα και ευρύτερα πίσω φώτα αύξησαν την πλευρική ορατότητα και παράλληλα μεγάλες προφυλακτήρες τετράγωνου τμήματος αντικατέστησαν τα ομαλά στρογγυλά πρωτότυπα. Για το μοντέλο των ΗΠΑ μόνο, οι τροποποιήσεις 1973 που ορίζονται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας περιλαμβάνουν προφυλακτήρες απορρόφησης ενέργειας. Ένα πίσω πακέτο με μοκέτα αντικατέστησε το πίσω κάθισμα.
Στα τέλη του 1974 το αυτοκίνητο αντικαταστάθηκε από το Porsche 914 και το Scirocco με βάση το Golf / Rabbit.

Volkswagen Karmann Ghia

E&R Classics, ο ειδικός της Volkswagen Classic Car!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το απόθεμά μας


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αγοράς αυτοκινήτου Volkswagen Karmann Ghia στην ER Classics;
- Μια μεγάλη ποικιλία από κλασικά αυτοκίνητα προς πώληση
- Όλα τα αυτοκίνητα ελέγχονται προσεκτικά από τους μηχανικούς στο εργαστήριό μας
- MOT, συγκόλληση και εσωτερικές διαδικασίες για το αυτοκίνητό σας Volkswagen Karmann Ghia
- Η εξειδικευμένη μηχανική του oldtimer μπορεί να φροντίσει όλες τις διαδικασίες
- Μπορούμε να φροντίσουμε για επισκευές, συντήρηση και προσαρμοσμένες ανάγκες
- Πλήρης ανανέωση του αυτοκινήτου σας Volkswagen Karmann Ghia
- Μπορούμε να παραδώσουμε το κλασικό αυτοκίνητό σας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα