27 Απριλίου (Ημέρα των Βασιλέων) ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΚΘΕΣΗ - 1 Μαΐου (Εργατική Πρωτομαγιά) ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΕΚΘΕΣΗ - Κυριακή 5 Μαΐου EXTRA ΑΝΟΙΚΤΟΣ (10:00-14:00)


Ρομπ Αντριάνσεν

Ονομάζομαι Rob Adriaansen, μηχανικός παντός είδους στην ERclassics. Ακολούθησα το μάθημα των Μηχανοκίνητων Οχημάτων και μετά την εκπαίδευσή μου άρχισα να εργάζομαι ως μηχανικός σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων. Αφού εργάστηκα για λίγο ως μηχανικός, άρχισα να σπουδάζω τεχνολογία πτήσης και φρόντισα για τη συντήρηση των αεροσκαφών Pilatus PC-7. Αυτά τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας ως εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Μετά από αυτό εργάστηκα για λίγο σε αεριοστρόβιλους εμπορικών αεροσκαφών για διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Μετά τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, νόμιζα ότι ήρθε η ώρα για τα σκάφη και δούλεψα για χρόνια σε κινητήρες θαλάσσης στη βιομηχανία των σκαφών αναψυχής. Αυτό ποικίλλει από εργασία σε έναν μικρό εξωλέμβιο κινητήρα έως μεγάλους κινητήρες 13.0 λίτρων για σούπερ γιοτ.

Μετά τη δουλειά μου στο σκάφος αναψυχής, έκανα την επιλογή για τον εαυτό μου να εργαστώ στην κλασική αυτοκινητοβιομηχανία. Συνήθιζα να επαναφέρω ένα MG MGA με έναν φίλο και από τότε τρελαίνομαι για vintage αυτοκίνητα. Πάντα μου είχε μείνει στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα για να δουλέψω με vintage αυτοκίνητα. Τώρα που εργάζομαι στην E&R Classics, κατάφερα επιτέλους να μετατρέψω το πάθος μου σε δουλειά. Δεν μετανιώνω που έκανα αυτό το βήμα ούτε λεπτό!

Ποιο ήταν το πρώτο σας αυτοκίνητο και τι αναμνήσεις έχετε από αυτό;
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν ένα Mitsubishi Colt του 1982. Αυτό ήταν το καθημερινό μου αυτοκίνητο, γι' αυτό έμαθα αμέσως να ασχολούμαι με αυτοκίνητα και κλασικά αυτοκίνητα. Δεν πήγα ποτέ στο γκαράζ, αλλά πάντα προσπαθούσα να κάνω τη συντήρηση και τις επισκευές μόνος μου. Εν μέρει εξαιτίας αυτού, προέκυψε το πάθος μου για τα κλασικά αυτοκίνητα και το να ασχολούμαι με τα κλασικά αυτοκίνητα.

Ποιο είναι το αυτοκίνητο των ονείρων σου;
Το απόλυτο αυτοκίνητο των ονείρων μου είναι ένα Jaguar E-Type Series 3 V12 σε British Racing Green. Εκτός από την εμφάνιση αυτού του βρετανικού κλασικού αυτοκινήτου, αγαπώ απόλυτα το V12. Μου αρέσει πόσο ομαλά λειτουργεί αυτός ο κινητήρας. Θα μπορούσατε σχεδόν να αφήσετε ένα νόμισμα όρθιο πάνω στον κινητήρα.

Ας υποθέσουμε ότι έπρεπε να δώσετε σε κάποιον έναν ανελκυστήρα. Ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;
Αν μπορούσα να δώσω σε κάποιον έναν άρωμα, θα ήταν ο Ολλανδός τραγουδιστής Φρανς Μπάουερ. Όχι τόσο επειδή μου αρέσει η μουσική του, αλλά επειδή πιστεύω ότι έχει μεγάλη προσωπικότητα. Είναι πάντα ευδιάθετος και γελάει. Ξέρω επίσης ότι αγαπά απόλυτα τη BMW. Θα μου άρεσε μια βόλτα με τον Frans Bauer σε μια κλασική BMW.

Ποια είναι η καλύτερη μνήμη που σχετίζεται με το αυτοκίνητο;
Η καλύτερη μου ανάμνηση που σχετίζεται με το αυτοκίνητο είναι ένα ταξίδι στην Ολλανδία με ένα Subaru Mini Jumbo. Το Subaru Mini Jumbo ήταν ήδη μια ιδιαίτερη εμφάνιση εκείνη την εποχή και τραβήξαμε πολλά βλέμματα στην πορεία. Ο πιστός 2κύλινδρος κινητήρας μου χάρισε υπέροχες διακοπές που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Τι κάνει μια εργάσιμη μέρα στο E&R Classics τόσο διασκεδαστική για εσάς;
Αυτό που μου αρέσει να δουλεύω στην ERclassics είναι η ποικιλομορφία στη δουλειά μου. Καμία μέρα δεν είναι ίδια και μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω και να κουρεύω μέχρι να βρω το πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτα σαν την αίσθηση ενός αυτοκινήτου που λειτουργεί ξανά σαν καινούργιο όταν παραδίδεται σε έναν ικανοποιημένο πελάτη.