Αγοράστε το κλασικό σας αυτοκίνητο με ασφάλεια στο διαδίκτυο | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ή τηλεφώνου | Λόγω των κανονισμών covid-19, ο εκθεσιακός μας χώρος είναι ανοιχτός μόνο κατόπιν ραντεβού

Bouwjaren1952 Jaguar XK120

Το XK120 δεν προοριζόταν ποτέ να γίνει μοντέλο παραγωγής όγκου. Τη στιγμή της αποκάλυψης στο 1948, η Jaguar είχε μια μηχανή που ήθελε να κάνει ντεμπούτο, αλλά το μεγάλο sedan για το οποίο προοριζόταν δεν ήταν έτοιμο. Αυτό το αυτοκίνητο, το Jaguar MK VII θα εμφανιστεί αργότερα στο 1950. Εντωμεταξύ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προκαλέσει ενθουσιασμό, το XK Open 2 Seater Super Sports σχεδιάστηκε. Αργότερα ονομάστηκε XK120 λόγω της μέγιστης ταχύτητας 120 mph, το Super Sports θα σχεδιάστηκε ως show car για το 1948 Motor Show. Χρησιμοποιώντας μια συντομευμένη έκδοση του πλαισίου που σχεδιάστηκε για το MK VII και τον ολοκαίνουργιο κινητήρα Jaguar XK, το XK120 γύρισε γρήγορα τα κεφάλια.

Ψάχνετε να αγοράσετε ένα κλασικό Jaguar;

Το Jaguar XK120 ήταν μια στιγμιαία αίσθηση. Έχει επανασχεδιαστεί από χάλυβα, αντί του αρχικού αλουμινένιου σώματος, ώστε να μπορεί να παραχθεί σε γραμμή παραγωγής. Το 1952 Jaguar XK120 ήταν διαθέσιμο ως Roadster και ως Fixed Head Coupe (FHC). Σήμερα, και τα δύο μοντέλα είναι ιδιαίτερα περιζήτητα.

Αυτοκίνητα Jaguar Classic προς πώληση